jump to navigation

Manifestul BestJobs si rezultatele lui dupa 1 an de zile martie 19, 2008

Posted by cferseta in neogen.
Tags: , , , ,
trackback

Acum 1 an de zile, in dorinta de a gasi o pozitionare clara a bestjobs pe piata siturilor de munca, m-am inchis intr-o camera, mi-am pus status la chat „noro_thinking” si dupa 2 ore am iesit de acolo cu: MANIFESTUL BESTJOBS. Bazat pe o noua platforma de comunicare „e-Volueaza in cariera”, call2action principal „Lupta pentru viitorul tau”

Astfel am avut un motiv sa ii dam drumul si la blogul neogen.

Manifestul asta l-am scris din inima, conform tuturor principiilor mele. Am scris exact cea ce gandesc, fara bullshit. Un discurs vocativ, poate prea vocativ, menit sa scuture romanii care au intrat in inertie si care se tot plang pe la colturi cat de naspa le e viata de angajat, la „scarbici”.

Rezultatele au fost fooooaaarte interesante. Oamenii au luat 3 atitudini.

– unii  (majoritatea) au zis (asa cum am sperat) – „Wow, mersi noro, mi-ai deschis ochii” – si ma simteam in al 9-lea cer stiind ca am putut sa mai dau cuiva speranta si energie sa mearga mai departe
– altii au zis ca imi sparg nasul daca ma prind pe strada, ca imi zgarie masina, ca cine sunt eu sa le zic lor ca e speranta in Romania. Ca ei STIU ca doar pe pile poti reusi. Ca situatia e de CACAT. Si ca sunt un impostor care vreau sa vand bestjobsul. Unul mi-a zis ca daca sunt atat de meserias, de ce sunt la neogen – hahahahahaha.

Dar grosul oamenilor nu au reactionat in nici un fel! Se vede aici inertia care ne caracterizeaza pe noi ca romani.

Pacat.

Comentarii»

1. daniela albu - martie 20, 2008

Si….ti-a spart cineva nasul sau ti-a zgariat masina?

2. cferseta - martie 20, 2008

nu (inca). 🙂

dar a fost interesanta reactia

3. daniela albu - martie 20, 2008

Pai….nici nu o sa o mai faca,nu au curaj!deci,nu mai exista”inca”…

4. Henrich - martie 20, 2008

Imi placea sa iti scriu acum ca eu nu folosesc negoenul si nu sunt dependent de el. Eu cand aud neogen in primul rand ma gandesc la anunturi si la matrimoniale. Acele servicii nu le folosesc, ma pot lipsi din acest unghi de neogen. Dar mi-am amintit ca primesc aproape zilnic mesaje din compartimentul bestjobs, unele sunt utile. E singurul motiv pentru care am nevoie de neogen insa nu sunt dependent de ea. Totusi un simplu BRAVO nu strica si va felicit!

Pe de alta parte prea s-a raspandit pe net despre voi asa o parere negativa mai ales cand vine vorba despre concurenta, metodele de promovare, sau gresesc eu.

5. cferseta - martie 20, 2008

@henrich – multumesc pentru incurajari.:)

Referitor la a doua parte a comentariului tau, este o discutie foarte lunga. Idea e ca in ultimul an am facut mari pasi in directia buna: nu mai trimitem (asa des) newslettere, suntem mai atenti la ce zic oamenii, etc. Intotdeauna este o balanta intre focusul pe rezultate si atentia la detalii. Nu prea poti sa le ai pe ambele la prioritati. Cum am zis, este o discutie lunga… 🙂


Lasă un comentariu