jump to navigation

Doneaza pentru educatie decembrie 9, 2020

Posted by cferseta in diverse.
trackback

In Romania ultimilor 30 ani s-au construit sub 400 scoli, insa s-au inchis cateva mii. In cele 14,000 localitati (dintre care doar 319 sunt orase, restul sunt comune si sate) au mai ramas cel mult 21,000 scoli, adica 1,5 scoli per localitate. Mai exact: 82% dintre aceste cladiri au fost construite inainte de 1970, 16% pana in 1989 iar 2% dupa Revolutie.

Conform unui studiu realizat anul acesta de IRES, 32% dintre copiii inscrisi in invatamantul preuniversitar nu au acces individual la un dispozitiv dedicat functional (laptop, tableta, desktop) pentru scoala online. In curand se implineste un an de cand copiii nu au avut acces la educatie in forma sa originala. Ce se intampla acum cu scoala online este o pseudo-educatie dupa parerea tuturor partilor implicate – parinti, copii, profesori, specialisti – absolut toti fiind nepregatiti pentru aceasta schimbare brusca. Cine sunt victimele? Copiii nostri.

Asociatia BookLand reuseste cu 0,5 milioane euro (obtinute prin sponsorizari) sa renoveze si doteze 14 scoli in mediul rural anul acesta (10 fiind finalizate deja). Si-si propune sa schimbe mentalitatea parintilor care s-au obisnuit sa doneze doar inspre cazuri medicale grave si biserica. Astfel ca, avand sustinerea doamnei Stela Enache care a sustinut conceptul campaniei oferind gratuit drepturile de autor pentru melodia „Ani de Liceu” (compusa de sotul acesteia, Florin Bogardo), BookLand a reiterat povestea din filmul de acum 35 ani punctand situatia deplorabila din scolile romanesti din mediul rural.

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: