jump to navigation

Votati PIA (Partidul Inteligentei Artificiale)! iunie 8, 2017

Posted by cferseta in diverse.
trackback

Gata. Am gasit solutia. Cum sa rezolvam multe dintre problemele Romaniei dintr-un singur foc.

  • cum sa avem bani pentru pensii majorate
  • cum sa rezolvam lipsa de personal medical de specialitate, devenita critica in localitatile mici
  • cum sa rezolvam problema educatiei, a gunoaielor, a civilizarii fortate a cetatenilor, etc…

Facem PIA (Partidul Inteligentei Artificiale)!

robot

Prin Inteligenta Artificiala, machine learning si automatizare, putem eficientiza activitatea statului ENORM. Astfel se poate economisi o parte foarte mare din banii cheltuiti de stat (precum cele 70 miliarde de lei anual care se duc pe salariile personalului de stat din Romania, sau investitii facute gresit). Iar din economiile facute se pot da bani in plus pentru pensii, salarii, etc..

Pur si simplu, prin automatizare, nu va mai fi necesar sa platim atat de multi oameni la stat. La ANAF, la ROMATSA, la guvern, la parlament, la autoritatile locale, la firmele de concentrate, etc, etc.  Cred ca jumatate pot sa plece relativ aproape imediat, si in fiecare an de acum incolo putem sa scadem headcountul cu aprox 30% anual, an de an.

Si atunci sa vezi excedent…

Evident, vor fi cateva milioane de oameni suparati ca nu vor mai avea loc de munca. Dar banuiesc ca cei de la privat + pensionarii vor fi mai mult decat fericiti, ceea ce, daca tot avem AI-ul de partea noastra, putem sa ii convingem pe suficienti de multi ca asta e solutia bunastarii lor.

Iar prin automatizare rezolvi si alte probleme: una foarte importanta este CERTITUDINEA PEDEPSEI, adica exact ce ne lipseste noua ca sa avem o societate civilizata la nivelul vestului.

De exemplu, poti sa debitezi automat o amenda din contul omului care merge cu masina prea repede, depasind viteza legala. Cum? Daca pleaca din Bucuresti si ajunge la Ploiesti prea repede, calculand distanta dintre camerele de supraveghere si viteza maxima admisa pentru fiecare portiune de drum, atunci stii sigur ca a mers cu viteza mai mare decat cea admisa undeva pe parcus. Nici macar nu mai trebuie sa mai pui radare pe traseu.

Daca detectezi telefonul soferului ca a facut stanga pe o sosea unde stii ca ai banda dubla continua, daca are viteza inainte si dupa, automat ii dai frumos o notificare ca are carnetul suspendat + ii tragi banii din cont pentru amenda.

Dispare tot balamucul cu birocratia. Nu mai trebuie sa plimbi hartii de colo colo, pentru ca informatia circula intre diversele baze de date, adica exact ce ani de zile politicienii au evitat sa faca.

ANAF-ul automatizat va fi unul mult mai eficient in colectarea banilor. Atat in detectarea importurilor pentru care nu se plateste TVA, precum si in detectarea si amendarea automata a practicilor clare de evaziune fiscala.

Camerele video stradale, monitorizate de catre ANAF, vor putea genera un feed constant, in real-time a celor care intra/ies din magazinul X si numarul de bonuri fiscale si valoarea lor dat de catre magazin. Daca sunt discrepante, pur si simplu se ridica un flag pentru monitorizare suplimentara.

Va deranjeaza anumiti motociclisti care tureaza noaptea motoarele, deranjand somnul populatiei? Nici o problema. Se cheama capcane de zgomot. Tehnologia exista. Motociclistul trece pe langa capcana de zgomot. Daca numarul de decibeli creste, atunci i se detecteaza numarul, pleaca amenda/decizia de anulare a talonului/etc. La fel si cu masinile care polueaza prea mult (de te intrebi cum au trecut de RAR)

Probleme ca nu gasiti doctori? Sau doctorii la care mergeti va costa prea mult? Nici o problema. Puteti apela la servicii gratuite de la AI, care in functie de simptomatologie (remote sau venind intr-o locatie de scanare), va da solutia pe loc. Brusc o sa beneficiati de o asistenta medicala cu adevarat gratuita si disponibila imediat, fara sa mai mergeti la doctorul de familie, sa nu va mearga sistemul de card medical, sa faceti hartii, etc. Totul se simplifica.

Educatia? AI-ul va ajuta copiii si pe dumneavoastra sa deveniti mai buni, mai educati. Cele mai luminate minti ale educatiei la nivel planetar vor educa AI-ul ca sa aplice cele mai bune tactici de predare, sa motiveze copiii sa invete si sa ii faca sa evolueze corect.

Lucrari de infrastructura facute iarna? AI-ul va afla imediat cand niste Dorei subcontractori vor sa plombeze o groapa cand ploua si va lua masuri ca sa se mentina nivelul de calitate necesar efectuarii unei lucrari de calitate.

IA va monitoriza si fake-news-urile. Si poate sa ia instant acces sa blocheze conturi, situri, etc. Lumea va deveni brusc mai curata.

IA poate detecta spionii, tradatorii si coruptii. Imediat, nu cautand ani si ani de zile prin dosare uriase…

Va pot da solutii pentru absolut orice domeniu de activitate, in care automatizarea si AI-ul poate eficientiza activitatea enorm.

Deci, votati un eventual PIA? 🙂

 

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: