jump to navigation

Tu ce ai face daca ai descoperi leacul la cancer? mai 14, 2013

Posted by cferseta in diverse.
trackback

Una dintre principalele cauze de mortalitate in acest moment este CANCERUL. De aceea, de ani buni, toata lumea medicala investeste sume enorme in descoperirea preventiei si a leacurilor pentru aceasta maladie cumplita.

Acum, eu ma intreb generic ce ar face cineva daca ar gasi leacul la cancer. Si sunt in special 2 mari optiuni:
– sa il publice (gratis sau pe bani – evident, ar deveni multi-miliardar respectiva persoana, ar castiga premiul Nobel, faima, etc, etc)
– sau sa NU il publice.

Optiunea pare clara: publicare.

Dar daca ai stii ca urmarea acestui leac va fi ca omenirea ar ajunge la o cifra nesustenabila in cativa ani? Si decizia pe care o vezi ca salvatoare pentru unii pe termen scurt va fi devastatoare pentru toti pe termen lung? Deja se prefigureaza o criza MONDIALA alimentara si o criza de APA. Reducerea si mai mult a cauzelor mortalitatii va insemna o grabire a imploziei.

 

Uitati-va la graficul de mai jos, cu evolutia populatiei:

Popn_Graph2

Populatia a fost relativ stabila pana in 1800, cand s-au intamplat 2 lucruri: aprovizionarea cu mancarea a devenit constanta (si nu se mai murea de foame ca inainte) si au aparut progresele in medicina: spalatul pe maini, antibioticele, etc.. Oamenii au inceput sa nu mai moara de la o simpla apendicita, speranta de viata a crescut si uite asa, populatia a explodat.

De atunci, cele mai mari napaste din istoria omenirii, razboaiele mondiale, marea gripa spaniola, etc, care au reusit sa ramana in mentalul colectiv, nu au avut decat o semnificatie total marginala asupra populatiei globale, de maxim cateva procente.

Ai face foarte mult bine pe termen scurt, urmand ca pe termen lung sa fie foarte mult rau? Se aplica oare Carpe Diem si in cazul facutului de bine? Asta este o dilema…. Oricum, cu sau fara leac la cancer, oricum se va ajunge la o implozie mai devreme sau mai tarziu. Intrebarea este cand?

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: