jump to navigation

Medicamentele nu sunt bomboane iunie 5, 2012

Posted by cferseta in diverse.
trackback

Noi suntem cei mai destepti oameni de pe planeta. Noi STIM tot si ne simtim insultati daca cineva crede ca nu stim. In plus noi romanii, ne DESCURCAM. Vorba aia, daca e sa fie un popor descurcaret, noi suntem acela. Si fiind descurcaret, avem aceasta suficienta cretinoida, ca „Lasa, ca stiu eu. Ma descurc. Nu imi fac probleme.”

Astfel incat lucram foarte mult pe baza de recomandari si obiceiuri. Ati observat cum tuturor ne intereseaza ce zic altii despre noi, daca respectam sau nu anumite obiceiuri? Si daca cineva iti zice ca solutia in cazul X este Y, atunci trebuie sa te conformezi. Este o presiune sociala!

Un domeniu in care senzatia de „las’ ca stim noi” este la putere este cel al automedicatiei. Luam ce ne trece prin cap, ce am auzit ca merge sau ce credem noi ca ne-ar face bine. O mare greseala!

Nu ne incurcam cu jumatati de masura. Cand ne curge nasul, luam cel mai puternic antibiotic. Cand vreau sa previn ceva, inghit un pumn de pastile pe zi. Putina automedicatie si putin placebo si gata, problema este rezolvata! Cel putin asa credem.

Dar nu e deloc asa. Cel putin in domeniul chimicalelor care le inghitim si care credem ca ne ajuta sa fim mai sanatosi. Fiecare chimicala are indicatii si contraindicatii. Fiecare medicament se recomanda de catre un specialist, care are o viziune de ansamblu a ta ca entitate biologica, nu dupa ureche.

Cea mai mare problema este cand ne dam la copii medicamente si suplimente dupa ureche. De exemplu, este o ditamai greseala sa le dai la copii vitamine cu pompa. „Cum dom’ne? ca vitaminele e bune!”. Nu e chiar asa. Decat daca vrei ca respectivul copil sa fie obez la pubertate. Sau conceptul extrem de daunator sa dai antibiotice la copii la orice raceala. Le nenorocesti flora instestinala si de multe ori se dau antibiotice la infectiile la care au eficienta zero.

Ignoranta este foarte mare si este peste tot.

Parinti – nu va mai indopati copii cu toate prostiile. Intrebati un specialist inainte! Medicamentele nu sunt bomboane.

Comentarii»

1. Roxana - iunie 5, 2012

sa-mi zici si mie te rog numele unui medic dinasta „specialist, care are o viziune de ansamblu a ta ca entitate biologica” – eu una inca nu am gasit asa ceva in romania 😦 fiecare iti prescrie un pumn de antibiotice fara sa te intrebe cand ai luat ultima date antibiotice si pentru ce afectiune, in incercarea de a scapa cat mai repede de tine (nu e nicio diferenta intre consultatiile din spitalele de stat si cele particulare)

2. haine tari - noiembrie 16, 2012

Astazi, la stiri, un medic trata bolile neuro-infantile cu pastile expirate. Probabil s-a gandit ca astfel substanta activa se matureaza si devine mai eficienta.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: