jump to navigation

O solutie pentru cainii vagabonzi din Bucuresti? Recompensa 20 eur/caine mort august 20, 2011

Posted by cferseta in diverse.
Tags: ,
trackback

Aseara am zis sa fac joggingul meu pe un traseu diferit. In jurul lacului morii, din crangasi, prin comuna Rosu, pe la apusului, lujerului, virtutii si inapoi in crangasi. Evident, in pantaloni scurti, inarmat cu 2 pietre in maini am inceput sa alerg.

In timp ce diverse „sufletele” cu patru labe, cu colti, solo sau in haita isi manifestau dezaprobarea fata de activitatea mea sportiva, imi aduceam aminte de saracul turist japonez muscat de o javra hamaitoare si ulterior mort prin desanguinizare…. Si schimbam pietrele din maini cu unele mai mari, care sa imi confere un confort sporit.

Si uite asa, mi-a venit ideea urmatoare.

Ce-ar fi daca un milionar de la noi ar suferi o pierdere grea (gen fiica sa ii fie omorata de maidanezi). Si cum ar fi ca in durerea omului, sa faca o mica conferinta de presa si sa zica:

Ofer 20 eur pentru fiecare caine maidanez MORT pe care mi-l aduceti! Am de cheltuit 200,000 eur, pentru 10,000 de caini din Bucuresti.”

Respectivul filantrop sa faca o zona la periferia bucurestiului, unde sa vina toti tiganii cu trofeele de vanatoare. Si ca sa fie politically correct, as zice: „Si ca organizatiile de protectia animalelor sa nu se supere, pe terenul unde colectez patrupedele moarte ofer 20 metri patrati oricarei organizatii, sa faca un centru pentru colectarea cainilor vii, pentru care pot sa plateasca daca vor tot 20 eur, dar pe caine viu. Vreti sa ii salvati? Platiti pentru ei.”

Cred ca ar fi o abordare foarte interesanta a problemei REALE cu cainii vagabonzi care musca cateva mii de bucuresteni pe an.

Precizez ca sunt un mare iubitor de animale, inclusiv de caini. Dar sunt un si mai mare iubitor al propriilor copii, care sunt latrati de animalele castrate si cu cercel in ureche care bantuie prin bucuresti. Din pacate, e o chestie de prioritati.

 

Comentarii»

1. MGS - august 24, 2011

Total de acord! Este foarte simplu sa te declari iubitor de animale si sa fii impotriva unor solutii care par „barbare”, dar ce faci tu!? ce solutii oferi? cazurile in care copii, batrani sunt muscati de caini apar zilnic.

2. Fata Verso - octombrie 17, 2011

Este unul dintre motivele pentru care Rromânia este o ţară „africană”.
Bucureştiul este invadat de câini vagabonzi de ani de zile.
Afacerişti japonezi sunt omorâţi de câini fără stăpân lângă guvern şi o ţară întreagă sare cu pieptul în faţă să adopte câinele ucigaş.
Pensionare miloase hrănesc câinii vagabonzi de lângă blocuri şi îi găzduiesc în spaţiile comune, în timp ce salariaţii nu se pot odihni noaptea de lătratul lor.
Sunt conştient că exista mai mulţi pensionari în Rromânia decât salariaţi, dar asta nu le dă dreptul primilor să deranjeze, indirect, intervalul de odihnă a celorlalţi.

De ce coteţele construite fără autorizaţii pe lângă blocuri nu sunt dărâmate?
Ce a făcut dr. Oprescu pentru a elimina plaga câinilor vagabonzi din Bucureşti?
Nimic.
Măcar Băsescu a făcut ceva în acest sens când a fost primar al Capitalei.

De ce oamenii care hrănesc câinii de lângă blocuri nu îi şi adoptă? De ce îi cresc pe spaţiul comun?

De ce în parcuri sunt mizerii de câini vagabonzi pe spaţiul unde ar trebui să se joace copiii noştri ?

Nu am unde să stau liniştit că văd şi aud în jurul meu câinii vagabonzi care se lăfăie fără griji mai ceva ca un câine de apartament sau un copil care nu are să se joace fără frică de pericolul muşcăturilor sau al paraziţilor.

De ce? Pentru că rromânii au o mentalitate „africană”. Mi-e ruşine că sunt român. Şi nu doar din acest motiv.

V-aţi întrebat vreodată care sunt cauzele pentru care Rromânia este pe ultimul loc din Europa, aproape din toate punctele pozitive de vedere?!

cferseta - octombrie 19, 2011

corect!

3. Banateanu Guerin Cristian - noiembrie 20, 2011

Total d-acord! eu am doi catei si nu am curajul sa mai ies cu ei in parc tocmai din cauza vagabonzilor,va dati seama ca intra pana si-n spatiile amenajate pt catei. o sa ajungem sa ne aparam propiul animal pt a nu fi mancat de acesti /fara stapan/. ca sa nu mai spun ca-i inposibil sa ies cu copii in parc fara sa-i apar macar o data pe zi de acesti BASTARZI. Acum de ce nu mai strang semnaturi,sau sa puna acele corturi in care se duce lumea si semneaza daca este de acord sau nu cu eradicarea acestei probleme???

4. adrian - decembrie 15, 2011

frate daca lear face adaposturi iar steriliza si iar tine acolo nar mai fi strazile pline de caini
si apoi nu ar mai hinhierii isi vor face treaba sa ieie 2 3 caini abandonati pt ca vagabonti nar mai fi at multi ani inainte no vom mai avea caini pe strazii si vom fi si noi o tara normala
asta nu se rezolva daca ii omori , pana la urma au si ei dreptul la viata si nu ei sunt devina caci sunt pe strazi
guvernul ar trebui sa le ofere adapost si atunci nu vom mai avea caini vagabonti

5. geo - iulie 12, 2012

voua va pasa de caini in loc sa va pese de oameni si de copii care nu au parinti care cresc in centre de plasament….voi stiti cat bani se cheltuiesc cu caini aia?….cu bani aia se poate face alceva mai bun pt copii care nu au pe nimeni…….de cand caini sunt mai importanti ca oameni?…care le trebuie caini sa ii tina in curte,nu pe strazi…

6. spinu marian - septembrie 2, 2013

corect!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: