jump to navigation

Tara mancatorilor de seminte mai 15, 2011

Posted by cferseta in diverse.
Tags: ,
trackback

Alte natii se refera la noi preiorativ cu titlul „mancatori de mamaliga”. Ce bine ca nu ne zic „mancatori de seminte”. Ni se potriveste mult mai bine.

Cand ma gandesc la romanul clasic, „din popor”, am imaginea unui barbat in maieu si slapi, stand pe banca in parc, cu slapii chinezesti calcand un covor imemorial de coji de seminte, cu alte coji de seminte cazute neglijent pe slapi si cu una doua coji lipite accidental de dinti sau buza superioara. La fel cu barbatul mancator de seminte arata si consoarta lui, care devora cu aceiasi voracitate saracele depozite de oligo-elemente.

Aceasta imagine, in dualitate cu imaginea iesirilor la „iarba verde”, cand romanii clasici pleaca lasandu-si gunoaiele in urma lor ca un monument al nesimteniei duse la extrem ma ajuta sa imi conturez o viziune proprie asupra Land of Choice-ului autohton.

Suntem o tara de mancatori de seminte. Am devenit experti in asta. Si ma bucur ca din cand in cand gasesc oameni care imi arata ca mai sunt si exceptii printre restul de 10+ milioane de coji. Ma bucur ca la StartEvo gasim oameni care se ridica deasupra mediei, care ne arata ca mai sunt si raze de speranta.

Comentarii»

1. ALEX - mai 27, 2011

Eu as completa putin : nu numai ca animalele ce populeaza aceate meleaguri lasa in urma lor munti de gunoaie, dar au ajuns la o performanta demna de national geographic si discovery: au ajuns sa schimbe cursul raurilor!DA!ASTA DA TREABA!CUM?Aici e treaba: au aratat intr-o localitate mica cum de ani localnicii(adica babuinii) arunca gunoiul la rau, gunoaiele au ajuns la dimensiuni considerabile si au format un fel de baraj, noroc ca saracul rau a fost destept si ”s-a adaptat”, schimbandu-si putin cursul.Uauuu, si astia in strainatate se chinuie atat la un baraj.Ar putea sa-si populeze o zona de langa un rau cu cercopiteci de la noi si gata, in cativa ani gata barajul…de gunoi.Un neam evoluat si select.Semanam perfect cu scandinavii…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: