jump to navigation

Perceptia realitatii si durabilitatea ei martie 1, 2011

Posted by cferseta in diverse.
Tags: , ,
trackback

Acum vreo 2 saptamani, intr-o vineri seara, cand eram cu toata familia (inclusiv cu bunicile), a cazut curentul. Pana aici nimic deosebit. In Bucuresti, curentul cade destul de des, de aceea am si UPS. In 99% din cazuri se intampla pentru o secunda sau mai putin. De data asta a durat mult mai mult. Si ce parea si mai dubios era ca tot cartierul era in bezna. Nu curgea nici apa la robinet. Nu era iluminat stradal. Nu mergea nici telefonul fix. Nici telefoanele mobile nu aveau semnal! Datile trecute cand cadea curentul, in departare mai vedeai lumina, mai aveai o raza de speranta. Acum era bezna completa, oriunde te uitai. Totul era mort. Doar masinile care treceau mai aruncau putina lumina in jur

Intamplarea face ca atunci si comunicau la TV de exploziile solare, care puteau sa aiba ca efect advers aceste caderi de curent (anyway, soarele deja era pe partea cealalata a pamantului).

Am constientizat inca o data cat de sensibila este civilizatia noastra, bazata pe tehnologie. O mica supraincarcare a circuitelor electrice/electronice si gata, suntem ca acum 100 de ani. Deja vedeam pe geam cum vecinii aprindeau lumanari in case, se jucau cu lanternele pe cer. Liniste completa.

Si ma gandeam, in cazul in care Internetul ar disparea timp de 6 luni, cum ar arata lumea. Cum s-ar descurca corporatiile. Cum s-ar descurca business-urile web based. Cum s-ar descurca comunicatiile globale, bancile, aeroporturile, bursele. Cred ca ar fi o experienta foarte interesanta, nu neaparat placuta.

(Cu aceasta ocazie m-am felicitat ca aveam in casa cateva lanterne cu dinam. Foarte utile)

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: