jump to navigation

Isarescu in 2008: „Romania nu este in pericol de recesiune economica” noiembrie 8, 2010

Posted by cferseta in diverse.
Tags: , , , ,
trackback

Ma uitam aseara pe revistele „Planul Casei Mele” si am gasit in numarul din Martie 2008, la pagina 25 urmatorul citat al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei:

„Romania nu este in pericol de recesiune economica”

Zilele trecute vedeam cum intervenea sa promoveze faptul ca moneda nationala NU este sustinuta artificial, ca BNR doar intervine impotriva speculatorilor, ca exista un interes pentru anumite grupuri sa devalorizeze leul.

Nu contest faptul ca sunt unele grupuri care vor ca leul sa fie slab, la fel cum nu contest ca este in interesul Romaniei consumatoare (nu producatoare),  ca leul sa fie puternic. Dar sunt FERM convins ca o tara cu economie praf, cu inflatia care se apropie de 2 cifre, cu pierderi generalizate, cu productivitatea muncii foarte scazuta, cu intrari de la capsunari foarte mici,  nu are cum sa aiba o moneda puternica.

China, cu cea mai tare industrie din lume, tine devalorizat yuanul la aproape 50% din valoarea lui, tocmai pentru ca ii face bine la exporturi. Iar noi tinem leul supra-evaluat lovind in singurul domeniu care a inceput sa mai functioneze, conform statisticilor oficiale. Anyway, e mult de discutat aici.

Cu alte cuvinte, am toate motivele sa nu iau ad literam ce spune BNR, de altfel institutia pe care o stimez cel mai mult dintre institutiile statului 🙂

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: