jump to navigation

De ce nu e bine sa fii perfect sau De ce au pierdut nemtii razboiul februarie 1, 2010

Posted by cferseta in ferseta, internet.
Tags:
trackback

Pentru ca erau prea atenti la detalii. Da 🙂 Am vazut un reportaj diferit de reportajele clasice de razboi, care spunea ca unul din principalele motive pentru care Germania a pierdut razboiul a fost atentia prea mare la detalii si perfectionismul lor atroce.

Noi acum, intr-o lume care apreciaza indeosebi aceasta latura a nemtilor (apropo, in 2009 au avut 100miliarde excedent comercial), tindem sa zambim cand auzim aceasta afirmatie. Dar are foarte mult adevar in ea.

In timpul razboiului, nemtii vroiau sa faca lucrurile … nemtesti. Adica vroiau sa aiba cel mai bun submarin, cel mai bun tanc, cea mai buna mitraliera, etc. Doar ca aceasta dorinta de perfectiune ii faceau sa intarzie foarte mult, si intr-o lume extrem de concurentiala (care este razboiul), abordarea generalului Patton (mai bine ceva functional azi decat ceva perfect maine) este foarte buna. In timp ce nemtii faceau tancuri bijuterii (Panzerele), rusii faceau mii si mii de T34

De curand am intalnit pe cineva (in domeniul marketingului) care nu vroia sa promoveze produsul pana nu era perfect, o abordare cu care in acea situatie specific eu nu eram de acord. Vroia produsul perfect, situl perfect, pozitionarea perfecta.

Intr-o lume ca a noastra, putini, foarte putini isi permit luxul sa astepte pana e totul perfect (cum face apple). In general, ai ceva, o pui sus, testezi, strangi feedback, mergi mai departe, iar testezi, etc. Sa astepti in secolul vitezei este de multe ori moarte curata.

Comentarii»

1. Alexandru Ionescu » Blog Archive » Rapid si normal, nu perfect si incet - februarie 1, 2010

[…] pic ambiguu titlul ? Am citit mai devreme articolul ”De ce nu e bine sa fii perfect sau de ce au pierdut nemtii razboiul”. Sa rezum ideea […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: