jump to navigation

Escrocii de pe net ianuarie 11, 2010

Posted by cferseta in internet.
Tags: , , ,
trackback

Escrocii de pe net sunt o categorie aparte, care, la fel ca pe tigani si evrei ii respect pentru unele calitati de care dau dovada.

Escrocii de pe net sunt diferiti de escrocii din viata reala. Manualul escrocului offline zice asa: intai ii castigi increderea omului, faci o tranzactie de succes mica, eventual inca una, dupa care fortezi o tranzactie mare, pe care nu o platesti si la care iti ramane intreg profitul.

Ei bine, pe net nu e asa. Aici escrocii online incearca sa iti castige increderea din display-ul anuntului/sitului, tu sceptic din fire comanzi o bucata, sa vezi cum decurge tranzactia, dupa care zici ca o sa cumperi cu tir-ul de la el. Dar escrocii pe net sunt firi practice, se multumesc cu castigul mic de la inceput, fara sa ii mai intereseze pestele mare ulterior (cel putin pe majoritatea din ei)

Astfel, iti dau o teapa mica, de cateva sute de euro si sunt mutumiti cu ea. Oamenii sunt modesti. Dar castigul lor sta in numarul mare de pacaliti.

Ei se bazeaza pe lucruri specifice internetului: toti oamenii cu bani au acces la internet + toti sunt disperati cand vad o oferta atat de buna incat nu poate fi refuzata + din lacomie, nu toti mai dau search pe google despre escroc, ca sa vada ce ii poate pielea.

Asta e un avantaj fantastic al internetului, pentru oricine care vrea sa vanda ceva: ii face telefonul sa sune.

Asadar, dragi potentiali escrocati, fiti foarte atenti – de obicei, daca o oferta este prea buna sa fie adevarata, de obicei asa si e 🙂

Comentarii»

1. gigi - ianuarie 11, 2010

pai povestete-ne ce ai patit tu!

2. cferseta - ianuarie 12, 2010

gigi, era cat pe ce sa patesc. sa cumpar de la niste chinezi doar pentru ca aveau membership gold pe un site, unde trebuie sa dai 2500 usd ca sa fii. evident credeam, daca dai atatia bani, sansele sa fii escroc sunt mici. Bine ca am dat un search pe google inainte


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: