jump to navigation

Succes in inconstienta septembrie 27, 2009

Posted by cferseta in diverse.
Tags: ,
trackback

Foarte multi oameni de succes in afaceri sunt de succes in inconstienta.

De-a lungul timpului mi s-a intamplat sa cunosc multi oameni care au succes in domeniul lor de activitate (economic) si foarte multi dintre ei, dupa ce stai si vorbesti cu ei te miri cum de au succes. Cum au ajuns unde au ajuns, stiind mult mai putin ca tine.

In aceasta ultima saptamana, in care am fost intr-o scurta vacanta, am intalnit din nou un astfel de om. Omul isi facea treaba, nu era afectat de criza, dar luat la bani marunti, te uimea succesul lui. Nu facea x, y z, lucruri care in teorie erau sine qua non. Omul stia 2-3 lucruri, simple si bune, si cu ele mergea inainte. Cand am inceput sa ii povestesc ce ar putea face, se uita cu ochii mari la mine…

Foarte interesant. Mai scrisesem eu la un moment dat un post, de ce MBA sucks. Este diferenta intre teoretizatori si practicieni. Intre dorinta arzanda de a face ceva si lucrurile „intellectually challenging”. Daca ai vointa suficient de mare, nu conteaza atat de mult cat de multe stii.

Comentarii»

1. L3ST - septembrie 27, 2009

Diferenta este ca unii oameni sunt la locul potrivit in momentul potrivit si au un traseu in viata foarte usor, iar altii studiaza foarte mult, apoi munces foarte mult fara a avea acelasi succes ca primii. Este un paradox, in special in momentele in care lenesul grupei/semi-anului devine om de succes iar seful/sefa de promotie lucreaza pentru el.

2. cferseta - septembrie 28, 2009

corect. intervine si factorul „noroc”. Experienta totusi m-a invatat ca poti sa iti cresti singur acest factor, aplicand legea numerelor mari.

3. Tavi Mocanu - septembrie 28, 2009

L3ST,

Ce legatura are succesul in cariera cu formula ta: „invatat ft mult” + „muncit ft mult” ?
Unde este paradoxul despre care vorbesti? Cred ca te referi la succesul la invatatura dar stii bine ca sunt o gramada de fraieri care au nota 10 la scoala dar nu demonstreaza decat cateva calitati ale lor: perseverenta si eventual capacitatea de memorie.. nu neaparat inteligenta, leadership sau altele.

Pe de alta parte Noro vorbeste de „succesul in afaceri” si tu despre „succesul in cariera”.. Sa nu uitam ca fiecare din ele se poate obtine in mod diferit dar nu aplicand neaparat o reteta gen Pavel Corut.

Legat de lenesul care te intriga atat de mult ca a devenit om de succes:
Daca te referi la succes in cariera asta nu poate fi un lucru de durata dar daca te referi la succes in afaceri atunci poate o sa fi surprins dar cred ca e normal sa se descurce bine in afaceri 🙂 Si asta pentru ca lenesul a exersat toata viata sa obtina cat mai mult cu cat mai putin efort, devenind de multe ori maestru in cresterea eficientei.

4. Succes in inconstienta « CFerseta's Blog - decembrie 9, 2009

[…] Succes in inconstienta « CFerseta's Blog December 9th, 2009 Foarte multi oameni de succes in afaceri sunt de succes in inconstienta. De-a lungul timpului mi s-a intamplat sa cunosc multi oameni care au succes in domeniul lor de activitate (economic) si foarte multi dintre ei, dupa ce stai si … […] […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: