jump to navigation

Collective Hate Social Network septembrie 15, 2009

Posted by cferseta in internet.
Tags: , ,
trackback

Ieri mi-a venit o idee, care cred ca ar prinde in romania: collective hate social network 🙂

Cine stie, poate ar aduce si o imbunatatire a situatiei din tara. Intrucat eu nu vreau sa ma ocup de ea, o pun aici, poate foloseste cuiva.

Este vorba de o retea sociala, bazata pe ura si dorinta de a face rau celor care ti-au facut rau la randul lor si nu ai cum sa ajungi la ei prin mijloace traditionale. Scopul este de a imbunatati lucrurile in tara ta prin razbunare si de a forma o echipa de „vigilanti” care prin metode parapsicho web 2.0 sa ajute lucrurile sa mearga spre normalitate.

Background
– noi romanii suntem foarte pasivi. Acceptam tot cu resemnare dar tot timpul suntem frustrati. Stim cine fura, dar tot ii votam. Eventual ii bodoganim si visam cum ar fi sa avem noi puterea, sa fim noi in justitie, sa ai puterea sa faci ceva corect.

– niciodata nu noi suntem de vina. Sunt altii

– capra vecinului

Propunere

un social network, unde personajele negative din tara asta (politicieni, mafioti, oameni de afaceri rai, ticalosi, etc) sunt adaugate de useri si cei care vor sa se razbune pe ei se concentreaza mental sa le faca rau. Si daca sunt cateva mii de oameni care se concentreaza ca lui X sau lui Y sa ii fie rau, cine stie 🙂 Acest tool va concentra energia negativa. Foarte multi oameni cred in asa ceva. Collective Hate Social Network.

Care este beneficiul utilizatorilor

Userii au satisfactia ca au in puterea lor sa influenteze pe cei de la putere, intr-un mod comparabil (sau chiar mai puternic) decat votul. Pentru ca daca votezi, influentezi cu o unitate. Dar daca te concentrezi sa-i fie rau/bine unuia, esti lider de opinie, comentezi, dai pe mail, etc, influentezi de zeci-sute-mii de ori mai mult. Plus ca tine direct de tine.

Target
– romani, toate varstele, care au o frustrare ca nu nu sta in puterea lor sa schimbam tara in care traim. Ei simt ca justitia nu ii serveste, politicienii sunt corupti si doar fura. Ei se refuleaza neducandu-se la vot, vorbind cu prietenii, plecand in afara.

Solutie tehnica:
– hostingul afara (se minimizeaza riscurile ca cei care sunt „urati” sa forteze inchiderea sitului)
– domenii potentiale: blestem.ro, samoritu.ro, voodoo.ro, mori.ro, moriinchinuri.ro, etc. Sau mai bine domenii .com
– platforma tehnica: daca va chinuiti, se poate instala si platforma de wordpress, cu nenumarate pluginuri si isi va face treaba. Altfel trebuie putina programare

Alte considerente:
– profilele „uratilor” vor fi extrem de optimizate pentru google, astfel incat cand cineva google respectivul personaj, sa vada ca are o karma negativa atasata.

– pentru a evita razbunarile, informatiile cerute userilor vor fi minime

– vor fi scosi in fata pe algoritm digg cei foarte blestemati si cei care urca rapid in clasament. O sa ai posibilitatea sa dai si vot pozitiv, pentru a echilibra scorurile. Poate unii il vor pune pe Banel pe „hate list”, dar mult mai multi il vor stima si se vor gandi bine la el

– pentru a evita actiunile de contracarare ale uratilor, se va limita accesul pe site pentru x logari succesive nereusite, x comentarii permise de pe ip/cookie, etc.

– userii vor putea sa comenteze la profil, sa isi adauge badge generat automat pe blogul lor „Il urasc pe x”

– ulterior situl poate fi extins la nivel global, respectand insa o localizare geografica. Sansele ca un roman si un patagonez sa urasca pe aceiasi persoana sunt destul de mici

– se pot organiza si simultane. Se anunta ca la ora x toti cei care il urasc pe y sa intre pe site si sa se uite fix la poza lui, trimitandu-i numai ganduri „de bine”. Sau se pot concentra pe zona stomacului. etc

Cine vrea mai multe detalii, sa si le inventeze 😉

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: