jump to navigation

Pericolul dependentei de Google august 5, 2009

Posted by cferseta in internet.
Tags: , , ,
trackback

Initial vroiam sa scriu pericolul dependentei de online, dar mi-am dat seama ca nu este corect.

Este foarte dubios sa depinzi exclusiv de google cu business-ul tau online. Daca grosul traficului vine din google si brandul tau este mic spre inexistent, este suficient ca google sa te baneze, sa ti se infecteze situl cu un virus sau pur si simplu sa schimbe algoritmul de cautare dramatic (asa cum a facut acum cativa ani) astfel incat business-ul tau sa se duca la fund instantaneu.

Multi care isi fac situri generice, cu url-ul optimizat pentru cuvantul cheie risca acest lucru. Pentru ca obtin beneficii pe termen scurt si mediu, in defavoarea unui brand mai puternic. Si un brand puternic incepe cu un nume puternic. Este dilema clasica: sa imi fac un site glooglu, mebloo, bloogoo, sau cosmeticeieftine, crediteieftine, etc?

Ideal-ul ar fi sa folosesti google-ul, dar sa ai o strategie bine pusa la punct pentru cresterea vizitatorilor reveniti. Cu cat acest indicator creste, cu atat brandul tau devine mai puternic si dependenta de google scade. Partea proasta este ca oricat de tare ar fi brandul tau, daca google iti taie accesul, o sa te doara.

Comentarii»

1. john - august 7, 2009

De acord 🙂 Statistic 90% din ultilizatorii romani de internet pornesc navigarea cu google. Nu in multe tari se intampla asa si deaceea google isi indreapta atentia spre Romania. E un moment f bun mai ales ca unul din jucatorii mari de add online e in faliment – Boom.ro. Deci loc pe piata s-a facut 🙂 si google chiar a inceput sa dea cupoane de 200 roni (treb sa platesti 20 roni) prin posta. Fie ca vrei fie ca nu, toti depind intr-o anumita masura de google, chiar si brandurile mari.

2. Branding in online vs offline « CFerseta’s Blog - septembrie 28, 2009

[…] 2. te protejeaza de schimbarea algoritmului google. Am mai atins acest aspect aici: Pericolul dependentei de google. […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: