jump to navigation

O sa fie bine martie 21, 2009

Posted by cferseta in diverse.
Tags: , , , , ,
trackback

Am vazut ca 99% din oameni sunt influentati de mediu extern.

– daca e soare afara, oamenii sunt optimisti. Daca ninge, e frumos. Cand ploua, suntem deprimati. Ne place vara si primavara, iar toamna nu.

– daca stirile economice sunt nasoale, ne deprimam. O stire negativa are potential de scadere a bursei, a cursului valutar, a pretului diverselor commodities. Daca firma unde lucram are probleme ne deprimam (ma rog, unii care pun suflet in cea ce fac). Daca seful te da afara, te deprimi. Daca iti creste salariu cu mai mult decat te-ai asteptat, te simti energizat.

– daca altcineva se uita urat la tine si iti face observatie, te superi. Te gandesti „ce zice lumea” si esti frustrat. Mediul extern iti dicteaza starea de spirit. Oare nu e mai bine sa fii nesimtit, sa te doara-n cot de ce zic altii, dar sa fii fericit?

Genul acesta de variabile externe determina starea de spirit a majoritatii oamenilor.

In plus, ei vad DOAR prezentul si eventual viitorul imediat apropiat. Sunt reactivi la mediu, si nu proactivi. Actioneaza cu masa (ca oile), nu anticipeaza viitoarele miscari. Nu adopta masuri anti-ciclice (exista o carte interesanta: manager impotriva curentului). Americanii chiar au un indice al increderii consumatorilor (care acum este la minime istorice). Acest indice arata disponibilitatea oamenilor de a cumpara lucruri.

Mesajul meu pentru cei deprimati. O sa fie bine. Pe bune. O sa fie bine….. Si pe urma o sa fie rau din nou. 🙂  Si pe urma bine. Si pe urma rau. Si tot asa.

Pentru ca totul este ciclic. zi-noapte, vara-iarna, ying-yang, crestere economica-recesiune. Nu are cum sa fie totul intr-o singura directie.

Sfatul meu este sa nu va lasati influentati de mediul extern. Pentru ca are un efect negativ asupra psihicului si implicit asupra eficientei si calitatii vietii. Trebuie sa constientizam ca depinde de noi sa ne fie bine. Este un mindset 🙂 Trebuie sa fim zambitori si cand ploua afara, nu doar cand este soare 🙂

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un comentariu