jump to navigation

10 tips and tricks ca sa iti cresti e-eficienta afacerii februarie 22, 2009

Posted by cferseta in ferseta, internet.
Tags: , , , ,
trackback

Manafu m-a invitat sa vorbesc la Digital Forum si am ales un subiect legat de eficienta. Asa ca dau un mic preview la tematica prezentarii.

1. Foloseste BARTER-ul. Intr-o lume crizata (care se va criza si mai mult), banii reprezinta resursa cea mai vanata. Se obtin greu, te desparti si mai greu de ei. Daca tu furnizezi servicii si potentialul tau client vine cu scuza implacabila „NU avem buget, desi ne-ar place sa facem ce ne-ai propus” incearca sa obtii altceva de la el: awarness, alte servicii, alte produse in Barter, la o rata mult mai buna decat la ratecard. Decat deloc, e mai bine ceva… Si ulterior ai o usa deschisa.

2. Cointereseaza-ti partenerii/furnizorii (daca este posibili) cu procent ca succes fee. Tu ca (virgula) client risti mai putin si cointeresezi furnizorii sa se gandeasca eficient pentru tine, nu sa-ti tranteasca o propunere doar sa iti ia banii. Astfel poti sa le promiti si mai multi bani decat ar lua ca fixed fee. Devii forta de vanzari pentru clientii tai.

3. Nu cheltuiti tot bugetul si monitorizati doar la terminarea campaniei. Daca nu ai rezultate imediate, stop si recalculeaza. Nu iti permiti sa arunci banii pe ceva care nu functioneaza…

4. Awarness is overated. De multe ori, bugetele de marketing erau/sunt directionate pe campanii care aduceau „awarness”. Partea proasta cu awarness-ul provenit dintr-un canal anume dintr-o campanie de media este greu de cuantificat si si mai greu de cuantificat in rezultate directe de vanzari. Incearca sa ai ca obiectiv PRINCIPAL rezultatele imediate de vanzari. Awarness-ul sa fie avantaj colateral, nu cel principal.

5. Negociati si renegociati cu furnizorii. Preturile de ratecard sunt antice. Piata e varza. E foame de bani. Acum cu aceiasi suma de bani poti obtine de 2-3 ori mai mult decat anul trecut pe vremea asta

Mai multe la Digital Forum 🙂 Ne vedem acolo.

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: