jump to navigation

Asemanari intre pescuit si webpublishing decembrie 5, 2008

Posted by cferseta in diverse, locuri de munca.
trackback

Am facut o paralela intre pescuit si webpublishing, aceasta putandu-se extinde catre orice business.

In ambele domenii conteaza foarte mult pregatirea. Cum iti faci momeala (ce motive pentru vizitare dai pe site), ce undite iti iei (cum iti faci structura produsul), cand anume te duci la pescuit (sezonalitate), etc.

Cand totul este gata, arunci momeala in apa si astepti. Si incep sa iti vina pestii sa muste. Sau vizitatorii incep sa intre pe site. Si te bucuri la fel de mult cand lansezi/relansezi un site si cand vezi cum iti creste traficul de la ora la alta sau cum se acumuleaza pestii in galeata.

Eventual, daca nu mai ai rabdare sa ii momesti pe vizitatorii tai, poti sa pescuiesti cu socuri electrice. Dar risti sa mori de foame mai incolo, ca nu mai are balta peste, sau incep ei sa evite zona periculoasa …

Asa ca momeala conteaza cel mai mult. Daca pestele e innebunit dupa ea, ai dat lovitura. Daca nu, mai incerci pana reusesti. Poti sa incerci si metoda clasica: sa hipnotizezi pestii si sa le dai in cap cu bata, doar ca nu stiu cat de eficient este 🙂

Comentarii»

1. Andrei - decembrie 5, 2008

Analogia se potriveste foarte bine. Am avut ocazia sa merg la pescuit alaturi de un profesionist si am observat ca de cele mai multe ori pescuieste cu mai multe undite: unele de apropiere si unele pentru distanta mare.

Analogia: Pescuieste langa mal pentru ca sa nu pleci cu mana goala dar nu pierde niciodata din vedere pestele cel mare care asteapta in larg.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: