jump to navigation

Perceptia = Secretul Succesului octombrie 22, 2008

Posted by cferseta in diverse.
Tags:
trackback

Persoanele care avanseaza mai repede in cariera sunt cele percepute mai bine, nu cele care muncesc mai mult. Poti sa muncesti pana iti vine rau, dar daca ceilalti nu percep ca esti un jucator de baza in echipa lor, degeaba.

„Haina face pe om” este perfect adevarat. De aceea romanii isi iau masini scumpe, pentru ca altfel sunt priviti la negocieri cand coboara dintr-o masina mai de doamne-ajuta.

Comentarii»

1. Andreea - octombrie 24, 2008

Salut. Avem o mica disputa in ceea ce priveste postul tau, eu si colegii mei. Spune-mi si mie te rog daca ceea ce vroiai tu sa subliniezi este ca nu conteaza daca muncim 20 ore pe zi daca nu suntem eficienti in ceea ce facem sau ca, pur si simplu, uneori avansarile se fac pe baza altor considerente decat cele de eficienta. Astept cu maxim interes raspunsul tau! Toate bune!

2. cferseta - octombrie 25, 2008

salut andreea

varianta 2.

te-ai intrebat vreodata cum se fac in general evaluarile pentru crestere salariala si avansari? Se aduna sefii si incep sa discute:
X-ulescu e ok, e baiat bun, de nadejde, are idei bune, are capacitati de lider. Z-ulescu se chinuie mult, isi face treaba, dar e un executant.

Ii dam 30% crestere lui X si 10% crestere lui Z. Oricum nu o sa se supere. Si poate avem noroc si X o sa fie fericit cu 30% si nu o sa plece la alte companii. Ar fi pacat sa il pierdem.

Traducere:
X este o persoana extroverta, people person, ti se lipeste la inima, iese tot timpul la tigara cu colegii, se baga in seama, are idei bune, face impresie buna. Dar nu munceste la fel de mult ca Z. Doar ca pare mai leader, pare mai senior, mai matur. Este mai bun negociator, si-a facut mai mult relatii, a influentat mai mult parerea celorlalti despre el. Automat primeste marirea mai mare, chiar daca nu o merita.

Fa urmatorul experiment: cand te mai duci la o carciuma, vorbeste cel mai tare din cei de la masa. Chelnerul o sa iti aduca tie nota :). El te vede pe tine seful gruparii si iti da un cec in alb 🙂

3. Andreea - octombrie 26, 2008

Sar’mana pentru raspuns:)
Aveam nevoie de o confirmare de la autor pentru a imi putea sustine punctul de vedere in fata multimii:)
A fost foarte bine venit postul acesta… foarte touchy, by the way:)
( ce-a mai ramas din) weekend placut:)

4. cferseta - octombrie 26, 2008

cu placere. 🙂 mersi si tie la fel.

5. cferseta - octombrie 26, 2008

si o saptamana perfecta! 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: