jump to navigation

Urmatoarea oportunitate imobililiara octombrie 14, 2008

Posted by cferseta in imobiliare.
Tags: , , ,
trackback

Cei care sunt familiarizati cu cartile lui Kiosaki, au vazut ca el punea un pret foarte mare pe cumpararea unui imobil si apoi inchirierea lui, ca investitie.

In Romania acest lucru nu mergea pana acum, dintr-un motiv foarte simplu. Mai bine tineai banii in banca, castigai mai mult decat daca ii investeai intr-un imobil pentru chirie. Am mai analizat acest aspect aici.

Ei bine, urmatoarea oportunitate imobiliara va fi exact acest lucru: cumperi imobil si il inchiriezi.

Explicatiile sunt urmatoarele:

Raportul dintre valoarea de piata si chirie o sa se apropie si o sa scada sub 1-100. Adica se va justifica sa faci aceasta operatiune cand valoarea de piata an a imobilului va fi egala cu 100 de luni de chirie neta. Criza este deabea la inceput, preturile vor scadea (pentru ca nu mai sunt bani pe piata) dar, mai important, vor creste chiriile! Oamenii vor zice: „De ce sa cumpar acum, cand preturile sunt in scadere. Mai bine mai astept sa atinga minimul si atunci cumpar. Pana atunci, pot sa stau cu chirie. Plus ca dobanzile la credit sunt mari acum, si riscurile pe piata sunt numeroase. ”

Deci, pe undeva pe la anul viitor se va justifica sa cumperi imobile (cu preturi mult sub ce e acum) si sa le inchiriezi (la chirii peste ce e acum pe piata).

Comentarii»

1. Razvan Tirboaca - octombrie 14, 2008

Salut,

Eu nu cred ca sunt bani pe piata , sunt sigur ! Si sunt o gramada .. negri ..

2. cferseta - octombrie 14, 2008

Corect. Bani exista. Dar ce zic eu este ca nu sunt bani de INVESTIT pe piata. Cel putin nu ca pana la inceputul anului astuia. Pentru ca idea de investitie acum presupune sa cumperi ca sa revinzi mai scump (cea ce acum este exact pe dos) sau sa cumperi ca sa inchiriezi.

Daca tu ai fi un mafiot, ai cumpara un imobil acum pe trend descrescator? Nu ai zice sa mai astepti, sa atinga un minim? Altfel, pe termen scurt este ca si cum ai arunca banii (negri sau nu) pe fereastra.

3. Johnson - octombrie 15, 2008

De obicei cand cresc preturile la apartamente, cresc si chiriile, tocmai pentru ca vor sa-si amortizeze cat mai repede investitia proprietarii. Si invers, scad preturile, scad si chiriile.

4. Ce-am prevazut si ce s-a realizat « CFerseta’s Blog - noiembrie 10, 2008

[…] – ca va fi la moda la romani sa economiseasca in 2009. mai are cineva vreun dubiu? Check – am zis ca o sa creasca chiriile foarte mult si o sa scada preturile la case. Check. – am zis ca in 2009 va fi criza in Romania, cand nimeni nici nu rostea acest cuvant. Check – […]

5. ionescu - noiembrie 13, 2008

is destui baieti destepti cu bani sa faca treaba asta, si o sa inceapa asa usor sa cumpere si sa inchirieze 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: