jump to navigation

Perioadele de aur ale afacerilor in Romania septembrie 26, 2008

Posted by cferseta in diverse, imobiliare.
Tags: , , , , ,
trackback

De la Revolutie pana acum au fost 2 intervale de timp din cale afara de propice pentru a face bani in Romania. Colectarea de pe piata a banilor stransi de populatie (economiile ceausiste) si consumarea banilor viitori (cei proveniti din credite, mai ales cele imobiliare)

1. Consumarea economiilor (primii 3-5 ani dupa ’89). Romanii aveau bani la ciorap stransi in timpul comunismului, stransi dupa zeci de ani de restriste si frustrari. Baietii descurcareti au inteles oportunitatea si au importat tot ce se putea importa din Turcia si alte tari. Atunci a fost prima mare oportunitate de a face bani in Romania. Orice import faceai, mergea excelent la vanzare. Atunci s-a golit piata de economii (inflatia a facut restul).

2. Consumarea veniturilor viitoare. In ultimii 3-4 ani, romanii au apelat masiv la credite. Gradul de indatorare a crescut enorm. Cu alte cuvinte romanii si-au ipotecat viitorul. Piata a fost invadata de o suma uriasa de bani provente din credite de consum plus cei proveniti din vanzarea de imobile pe bani proveniti din credite imobiliare.

Persoanele care au fost pe faza in aceste 2 intervale de timp au putut face averi uriase, deoarece pe piata erau sume uriase de bani, insotite de un grad crescut de optimism. Trebuia cineva care sa scoata acesti bani care efectiv musteau de pe piata. Importatorii au prosperat.

Acum ambele intervale s-au incheiat. Oare care va fi urmatoarea perioada de „abundenta monetara”, in care poti sa dai lovitura? 🙂

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: