jump to navigation

Cazierele electronice pe internet si responsabilitatea individuala septembrie 13, 2008

Posted by cferseta in internet.
Tags: , , ,
trackback

Internetul a crescut datorita posibilitatii crearii unei identitati virtuale. Milioane de oameni au reusit sa isi creeze un alter-ego pe net, pe care il puteau aranja la modul ideal. Anonimizarea identitatii reale a ajutat netul sa fie un produs de succes.

In ultimii ani au aparut servicii care se bazeaza pe profilul real al userului.

Social network-urile, multe din ele sunt bazate pe profile reale. Facebook, Myspace, Hi5, Linkedin, … Unele mai serioase si mai identificabile ca altele. La unele esti obligat sa iti dai prenume + nume, la altele poti sa iti dai nick-ul, dar oricum te legi cu prietenii reali si iti pui poza reala… Ce este sigur e cresterea importantei profilului real.

Deasemenea, au aparut si blogurile, pe care citindu-le poti sa vezi ce e in capul omului mult mai mult decat dintr-un profil de social network.

Partea interesanta e ca totul se stocheaza. Si nu se va mai sterge niciodata. Asta inseamna ca fiecare tampenie pe care o faci, fiecare referinta negativa, fiecare teapa pe care o dai, fiecare poza cu tine beat la petreceri pe care o incarci pe un site, fiecare post care nu iti face cinste pe blogul tau, toate se constituie intr-un „cazier electronic”, pe care-l vei trage dupa tine toata viata.

Acest lucru va avea o consecinta clara: oamenii vor deveni mai responsabili de actiunile lor. Pentru ca vor stii ca si peste 20 de ani la o simpla cautare pe google-ul holografic (sau ce va fi atunci la moda), numele lor va apare intr-un context inoportun.

Conteaza foarte mult cum oamenii isi fac brandul personal de pe acum. Altfel va fi greu sa recupereze greselile si sa convinga potentialii parteneri ca s-au schimbat.

Deja ma gandesc cum o sa arata un interviu la o multinationala pentru un blogger actual care arunca cu noroi in stanga si dreapta. Multe oportunitati se vor pierde datorita greselilor din trecut.

O sa traim niste vremuri interesante…

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: