jump to navigation

Romanii si responsabilitatea – Baba si mitraliera august 18, 2008

Posted by cferseta in diverse.
Tags: , ,
trackback

Caz particular: in accidentele de circulatie, majoritatea soferilor vinovati refuza sa accepte ca ei sunt vinovati. Incearca sa dea vina pe tine. Daca tu esti CLAR nevinovat, incepe sa isi gaseasca ei scuze: „am ferit pe alt cretin si am intrat in tine”, „era un caine”, „o baba kamikaze”, „am depasit banda continua ca uite cum se circula”, „nu m-au tinut franele”, „era ud pe jos”, etc.

NU ESTE VINA MEA!

Romanii sunt terorizati sa fie aratati cu degetul. Sunt terorizati sa greseasca si sa iasa in evidenta pentru asta. OARE CE VA ZICE LUMEA? Este groaznic sa te afli in lumina reflectoarelor ca erou negativ. Sa fii supus oprobiului public. Deci sa accepti ca ai gresit este echivalent cu chinurile iadului. Asa ca incerci sa te eschivezi. Sa fii smecher. Pentru ca daca esti vinovat, si „te descurci”, din „fraier” devii „un meserias”. Si este aspirational sa fii meserias.

De ce avem aceasta mentalitate paguboasa?

Pentru ca de mici copii, la scoala, suntem penalizati pentru greseli in loc sa fim recompensati pentru reusite. Ca urmare, notarea pleaca de la 10 in jos, si fiecare greseala costa. Normal ca de mici copii suntem indoctrinati sa NU FACEM GRESELI. Cine nu munceste nu greseste. Si cine nu greseste merita sa fie premiat.

Nu suntem invatati sa ne asumam raspunderea. Fugim de ea. Angajatorii sunt enervati de faptul ca in Romania nimeni nu e de vina. Nimeni nu isi asupa raspunderea pentru ce se intampla. La interviuri, toti candidatii sunt perfecti, pleaca din vina angajatorului. „Ala” este actorul negativ.

Aceasta programare mentala, combinata cu presiunea sociala de a arata ca esti „meserias”, care nu „greseste niciodata” si care „se descurca” intotdeauna, rezulta in starea de fapt.

Caz particular 2: Giovanni Becali mi-a scuipat o prietena in fata acum o saptamana pentru ca ea a avut tupeul sa il claxoneze pe marele om cand le-a taiat fata in Pipera cu jeepul lui, de erau sa faca accident. „Stii ba cine sunt eu? Stii cine sunt? Pai te fac si pe tine si pe barbactu si pe fita (n.a. are 3 ani si era in masina cand le-a taiat fata)”. Textele mioritice si flegma top 300 capital au venit dupa ce marele om le-a blocat calea cateva sute de metri dupa incident. Pacat.

Comentarii»

1. cms - august 19, 2008

Era sa intre una in mine ca nu a dat prioritate de dreapta si tot ea m-am claxonat :))

2. cms - august 19, 2008

Sau poate nu recunosc eu ca am gresit 😀

3. cristi - august 21, 2008

„notarea pleaca de la 10 in jos”
hm, si cum e cand dai foaia goala?

4. Tavi Mocanu - august 27, 2008

Nu o sa comentez ce a facut Becali dar dau o mana de ajutor la imbunatatirea imaginii lui prin linkul asta.. Un tip rafinat, ce sa mai.. :


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: