jump to navigation

Fiecare pentru el iulie 18, 2008

Posted by cferseta in diverse, locuri de munca.
Tags: , ,
trackback

Urma scapa turma, dupa mine potopul, doar eu contez, restul la gara, carpe diem, las’ ca mai vedem noi.

Un CEO la o companie multinationala cunoscuta imi spunea la un moment dat: „u are as good as the financial results for the last trimester” – o afirmatie perfect adevarata intr-o lume manata de profit rapid si pe termen scurt, unde trebuie raportat la actionari crestere cu orice pret. Orice manager stie ca trebuie sa jupoaie pielea de pe consumatori, sa distruga brandul facand promotii, doar doar sa mai scoata ceva vPy (versus prior year)

Ma uit la evolutia noastra ca societate de consum, atat in ro cat si global si vad ca situatia este de cacao. Si mai rau este ca 95% din oameni nu constientizeaza acest lucru. Intamplator, 95% din populatie, din orice parte a lumii sunt sclavi. Si chiar niste sclavi prosti.

Ma doare sa vad cat suntem de ignoranti. Cum ne taiem craca de sub picioare. Cum ne amagim singuri. Cum ne indreptam spre dezastru cu pasi din ce in ce mai repezi, ca oile. Este exact situatia ca in matrix. Preferam sa traim cat de cat fericiti in bula noastra de realitate, sa ne bem sucul, sa ne uitam la protv si sa mai alunecam o zi din existenta noastra de sclavi. O carte de mare tiraj spunea „fericiti cei saraci cu duhul”.

Lucrurile se schimba dramatic. Peste 10 ani lumea va fi de nerecunoscut si cei care vor castiga vor fi cei care isi iau niste plase de siguranta.

Nobody gives a shit. Decat daca ii aduce un avantaj major.

– tarile lumii industrializate, alde SUA, nu au semnat tratatul de la kyoto pentru ca nu isi pot permite sa nu mai polueze. Lasa ca suporta terra. Prefera ca atunci cand fac pasul, sa aiba cetatenii mai bogati

– in Romanica este jaf national. Toata lumea fura cum poate si ultimul stinge lumina. Cine crede ca politicienii se gandesc si la binele nostru sunt dobitoci de-a dreptul. Cine nu e de acord cu aceasta afirmatie si nu are acces la know-how, macar sa incerce sa se puna in locul lor.

– sistemele de pensii de stat sunt pe duca. Dar sunt destui care isi pun sperantele in sistemul de pensii privat :). Ca peste 30-40 de ani o sa le asigure o bunastare. 🙂 Cred ca e o prostie. Atat in Ro, cat si in lume.
–Au fost cazuri in care sistemele de pensii private au dat faliment si/sau au fost devalizate de managerii lor in tari precum SUA. Oare aici nu se va intampla?
– Garantarea de catre stat a pensiilor private? Ati auzit asa ceva? 🙂 Daca depui banii in banca, ai un minim garantat. La pensii nu.
–Deasemenea, nu se garanteaza un minim al randamentelor.
– Conform legii, banii de pensii sunt investiti pe titluri cu risc scazut si randament mic: titluri de stat, obligatiuni, dar si pe piata de capital. Asta inseamna bani la bursa. Nu zic ca acum bursa este la minim istoric, si lucrul asta se mai poate intampla oricand. Zic doar ca peste 30-40 de ani, o sa fim mult mai multi batrani si saracele firme vor trebui sa tina in spinare: angajatii de atunci+actionarii+statul (care oricum va avea probleme structurale mari). Vor fi presiuni mult mai mari ca acum si resursele mult mai mici.

– exploatarea resurselor planetei este pe ultima suta de metri. Rusii vor sa exploateze petrolul din Antarctica si Oceanul Inghetat. In amazon corporatiile taie si ard padurile intr-o veselie – in Romania la fel. Fiecare incearca sa acumuleze cat mai mult. Petrolul fiind pe terminate, opec-ul zice „hai sa cresc preturile acum decat peste 10 ani, macar mai facem si noi un ban.” Etc, etc.

– chiar fiecare din noi actionam conform modei: tinem luminile deschise prin casa – lasa ca imi permit energia. Si radem de nemti care fac economie, le zicem zgarciti. Ce fraieri, doar isi permit…

Da, am divagat. Situatia devine din ce in ce mai albastra. Si din ce in ce mai multi o constientizeaza. Dar totusi apar mici semne de avertizare si pentru restul: petrolul 150 usd/barilul, pe trend crescator, vremea se schimba in rau, trebuie sa te dai cu 10 creme la mare, altfel faci cancer de piele, etc

Nimeni nu ne poate ajuta. Suntem singuri. Si bunastarea noastra actuala si viitoare depinde exclusiv de noi. Nu de stat, nu de patron, nu de parinti. Deci fiecare e pentru el

Comentarii»

1. zoso - iulie 18, 2008

„Dar sunt destuli care isi pun sperantele in”

destui

2. cferseta - iulie 18, 2008

mersi. atentia la genul asta de detalii nu a fost niciodata punctul meu forte 🙂

3. strongvaleriana - iulie 20, 2008

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: