jump to navigation

„Astia ne vor plati noua pensiile?” aprilie 30, 2008

Posted by cferseta in diverse.
Tags: , , , , ,
trackback

Am auzit de multe ori aceasta sintagma printre cunoscutii mei. Vezi pe unii din tanara generatie care au creierul cat o nuca si zici cu naduf „Astia o sa ne plateasca noua pensiile???”

La nivel mondial exista o mare problema cu sistemul de pensii, care a fost facut pe vremea lui bismark. Atunci 25 de oameni cotizau pentru 1 pensionar. Acum raportul este 1-1. In romania chiar mai defavorabil. Este inevitabil ca in lumea civilizata la un moment dat, actualul sistem sa dea eroare. Asta daca nu e reformat. Imbatranirea populatiei in toata lumea industrializata este un fapt stiut si contribuie la apropierea colapsului.

Cred ca fiecare om trebuie sa isi faca plan de back-up. Sa plece de la premiza ca statul NU va putea sa mai dea pensii la un moment dat. O solutie poate fi sistemul de pensii private (obligatoriu sau optional). Dar si aici pot interveni unele surprize neplacute. Si risti sa cotizezi 30 de ani la un sistem privat si sa te trezesti cu nimic. Am fost socat sa vad cata lipsa de informare a fost cu asiguriada de anul trecut, cum oamenii au ales pe criterii de brand, nu pe date efective.

Pana la urma tine de fiecare din noi sa minimizam riscul de batranete. Sa nu depindem de „astia” :).

Comentarii»

1. Blogu’ lu’ Gogu » Blog Archive » Pastila de net – 30 Aprilie 2008 - aprilie 30, 2008

[…] Ferseta atinge problema sistemului „ticăloşit” de pensii şi are […]

2. L3ST - aprilie 30, 2008

E si normal sa fie alese brandurile puternice. Inspira incredere si stabilitate.

3. jetonistu - aprilie 30, 2008

Campaniile care s-au desfasurat la noi anul trecut,cel putin o parte din ele, au fost deplorabile. Din pacate informarea cetatetilor asupra riscurilor fiecarei societati de Pensii Private a fost aproape nula. Singura care a avut o incercare cat de cat reusita a fost cea a celor de la ING „Stii de la ING”. Ceea ce m-a frapat a fost ca s-a incercat pe stilul clasic aducem o vedeta ca astia n-au nici o treaba, in loc sa ofere detalii legate de firma ,de experienta firmei de asigurari, care este banca ce le aigura in caz de imposibilitate de plata. La fel este de trist ca institutiile statului nu au dus nici ele la randul lor o campanie de informare a cetatenilor…poate asta denota interesulstatului fata de proprii cetateni…

4. cferseta - mai 1, 2008

corect – alegerea firmei s-a facut pe considerentul „care suna mai bine”. E normal, avand in vedere lipsa de alte informatii.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: