jump to navigation

Absolventii de azi si pretentiile lor absurde aprilie 3, 2008

Posted by cferseta in diverse.
Tags: , , , , , , , , , , ,
trackback

Azi m-am intalnit cu 2 doamne din domeniul HR – Oracle si JustAd (firma de productie publicitara). (in urma actiunii bestjobs: „Intreaba un expert„).

S-au plans de candidatii din ziua de azi. Pe buna dreptate. Absolventi cer la primul lor job 1000 de eur. Fara experienta, neseriosi pana la dumnezeu, tupeu dus la extrem. Multi nu se prezinta la interviu. Cei care ajung starnesc rasul. Foarte, foarte putini sunt angajati. Si mai putini au succes si raman. Si multi pur si simplu nu mai vin intr-o buna zi la munca. Simplu.

Primul meu job serios a fost la Dunarea Leasing. Castigam 150 dolari si munceam foarte mult pentru ei. Cei care castigau 1000 de dolari erau super aspirationali pentru mine. Acum cei care au de platit o chirie (400 eur) si castiga in bucuresti 1000 de dolari (600 eur) nu stau foarte bine.

Si vremurile nu sunt deloc roze pentru angajatori. O sa ajungem ca in Germania, care are populatia imbatrinita si in unele firme media de varsta peste 50. Asta e. Sau o sa aducem cambodgieni sa munceasca pentru noi.

Power 2 the people=> Power 2 the employee!

Comentarii»

1. emberke - aprilie 4, 2008

Cred ca tocmai aceste vorbe ale tale dor cel mai mult acelor oameni care nu primesc nici mia de dolari desi lucreaza pentru voi, si au si experienta. Continua sa vorbesti despre cat de roz este viata, poate te trezesti intr-o buna zi ca multi pe care cunosti nu simt acest lucru.

2. lorena - aprilie 4, 2008

Nu toţi absolvenţii sunt neserioşi sau neimplicaţi în munca pe care urmează să o facă.

Şi câtă vreme dumneavoastră înşivă recunoaşteţi că nivelul cheltuielilor justifică în anumită măsură pretenţiile lor – dat fiind că proprietarii de apartamente nu acordă discounturi absolvenţilor – înseamnă că pretenţiile tinerilor – şi mă refer la cei serioşi, dispuşi să sacrifice timp, energie şi cunoştinţe – nici nu sunt atât de absurde precum pretind cele două experte în HR… 😦

3. cferseta - aprilie 4, 2008

@lorena – nici nu am zis ca TOTI sunt neseriosi. Doar ca exista o discrepanta foarte mare intre pretentii absolventilor cu zero experienta de munca si plusvaloarea pe care acestia o pot da unei firme.

Problema nu e ca un absolvent cere 1000 de eur. Poate sa ceara si 2000. Dar trebuie sa presteze corespunzator, sa dea plusvaloare.

4. cferseta - aprilie 4, 2008

@emberke – am zis vreun neadevar?

5. gadjodillo - aprilie 4, 2008

totusi, trebuie sa traiasca, mai intii
si apoi sa presteze
daca omul stie ca vine intr-o pozitie de 1000 de euro, va cere cit crede ca face
oricum, sa fim seriosi: experienta intr-o anumita firma, cu anumite cutume si patternuri de rezolvare a problemelor e aproape inutila intr-o alta firma. totul trebuie luar de la zero. parerea mea.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: