jump to navigation

Cel mai de pret lucru din lumea asta este speranta martie 26, 2008

Posted by cferseta in diverse.
Tags: , , , ,
trackback

… cred ca este SPERANTA. Oricat de nefericit, bolnav, somer, infometat ai fi, daca ai speranta, poti merge mai departe. Nimic nu se compara cu asta. Este o lumina catre care tinzi, de care te agati si care te face sa uiti de toate cele rele.

Unii cred in viata vesnica. In Budda, Allah, Dumnezeu. Altii cred ca iubita care i-a parasit se va reintoarce. Altii cred ca vor primi un salariu mai mare daca  mai stau in firma si nu pleaca. Fiecare credem in ceva. Este bine. Oricat de relevant/irelevant este acea speranta. Ne ajuta sa avem viata mai suportabila. Eventual, daca si actionam, nu doar speram, ne si duce catre atingerea sperantei.

Evident, ca daca ne atingem speranta, majoritatea dintre noi in secunda 2 ne punem alt obiectiv/speranta, mai indepartata, catre care tindem. Pe de-o parte avem iara de ce sa ne agatam. Pe de alta parte putem fii frustrati ca inca nu l-am bifat. Omul este o fiinta vesnic nemultumita, vesnic stresata, care vrea mai mult, care nu se multumeste cu ce are. Care are sperante in continuare.

(din ciclul „Cugetarile lui noro”) . Idea acestui post mi-a venit dupa ce am citit acest post a lui cetin si am fost revoltat (din nou) pe cei care sunt prea habotnici si incearca sa dea si altora speranta cu forta.

Comentarii»

1. daniela albu - martie 26, 2008

Am citit si eu articolul lui cetin,m-a cam speriat(infiorat)Nu are nici un rost sa ni se predea evolutionismul in scoala daca noi,majoritatea,nu credem in el.Ar fi un dezastru sa ni se predea un obiect total aberant pt noi.

„Speranta moare ultima”,asa si este!Asta ne face viata mai frumoasa,sa stii ca undeva,candva,ti se va implini visul.E cea mai placuta senzatie,simti ca traiesti.Dar,intotdeauna exista un „dar”,sa nu ne departam prea mult de realitate si sa traim doar in vis.De multe ori se intampla asta,ne punem tinte care pot fi atinse doar in subconstientul nostru.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: