jump to navigation

Romanii si furatul martie 2, 2008

Posted by cferseta in diverse.
trackback

Am observat un lucru interesant la noi, la romani. Ca furatul este parte a vietii noastre de zi cu zi. Si ca de obicei sarbatorim acest obicei.

  • cand suntem mici, prima poezie pe care o invatam este: „Catelus cu parul cret FURA rata din cotet.” Dar nu se opreste aici. „Si se jura ca nu fura, dar l-am prins cu rata-n gura”. Deci e ok ca fura, dar a fost fraier ca a fost prins.
  • la nunta toata lumea se bucura ca s-a furat mireasa de parca a castigat Romania camionatul mondial de fotbal. Ne asteptam sa o fure si ne bucuram sa auzim ca s-a furat.
  • „vreau sa iti fur un sarut”, „vreau sa iti fur inima”
  • „ti-o furi daca nu esti atent”
  • „a fura meserie”
  • „iti furi singur caciula”

Si exemplele continua.

Comentarii»

1. Mihai - iulie 7, 2008

…zilele trecute am fost victima unui hot. am constientizat acest lucru cand nu mi-am mai gasit bicicleta pe palierul blocului, acolo unde o lasases legata cu doua saptamani in urma :)…dar nu asta e important, ci faptul ca suntem furati zi de zi , ora de ora…si noi nu ne dam seama. suntem furtai de conpatrioti de-ai nostri care, de mici au invatat ca daca furi esti jmecher si bastan, ba mai mult daca furi si nu te prinde „fraieru’ ” esti tatic !!!!
de mici suntem invatati sa furam….din scoala chiar…profesorul trece cu vederea ca ai copiat tema de la colegul sau ca ai tras cu ochiul la test. ce credeati ca asta nu e furt? de aici pornesc toate deprinderile de furt si inconstienti alimentam si noi acest fenomen…cati dintre noi nu trage filme sau muzica de pe „net” ? tot furt se numeste. ca furi o tema la mate sau un film de pe net sau chiar „bicicleta galbena” de pe palier…tot hot te numesti. haideti sa incercam ca pentru o zi sa ne descotorosim de acest prost obicei. cu siguranta vom da o lectie buna celor de langa noi…si sper sa creem o noua generatie de copii care sa deteste furtul. nu ne va fi usor, dar merita sa incercam !!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: