jump to navigation

Oamenii sunt ca un virus februarie 10, 2008

Posted by cferseta in diverse.
Tags: , , , , , ,
trackback

In ultima saptamana am vazut trilogia Matrix, Hotel Rwanda si o emisiune de c***t pe euforia tv (cred) – concurs de shopping. Si am facut o corelatie.

1. Smith i-a spus lui Mr. Anderson ca oamenii se comporta ca ca un virus. In conditii de resurse existente, se extind la maxim, cat le permit resursele, si pana gazda moare.

2. In Hotel Rwanda, in fata genocidului, actorul principal vorbeste cu un reporter vestic, exprimandu-si speranta ca Vestul va vedea imaginile socante si va interveni. Iar reporterul ii da peste nas, spunand ca vesticii o sa zica „Oribil” si o sa continue sa manance in continuare la televizor.

3. La emisiunea de shopping, era o duduie care avea o groaznica problema existentiala. Ca mai are 10 minute si 15 dolari sa cumpere o pereche de cercei pentru concurs. Mi s-a parut superficialitate dusa la infinit.

Poate ca fiinta umana medie, cu un IQ de OTV, fie ca traieste in US sau in sectorul 5, este interesata doar de viitorul ei pe termen scurt. Si atat. Nu o intereseaza poluarea, nu o intereseaza ca lasa lumina aprinsa aiurea in casa, nu o intereseaza genocidele. Ci micile probleme zilnice: unde sa se duca la mall, ce film sa vada saptamana asta, cu ce sa se imbrace luni la munca, cat costa intretinerea, etc. Marile guverne alese de oameni average, aplica masuri pentru acestia. De aceea tratatul de la Kyoto nu a fost semnat de SUA. Doamne fereste sa piarda republicanii/democratii/industria/locurile de munca. Competitivitatea trebuie pastrata. Nu-i asa?

Oamenii, ca si virusii, nu sunt preocupati ca prin activitate negandita la nivel macro, o sa omoare gazda. Se pare ca Mr. Smith avea dreptate.

PS. Aceiasi discutie despre gandirea limitata a oamenilor se poate duce despre Inteligenta Artificiala. Hollywood-ul a explorat cateva rute foarte posibile: Terminator, I robot, Matrix.

Comentarii»

1. Marusha - februarie 15, 2008

Diferenta e in faptul ca virusii sunt `programati` sa se extinda, asta e politica lor existentiala. Omul e mai animal asa si are ca scop principal supravietuirea, la care i se adauga cateva scopuri indirecte create datorita evolutiei, educatiei etc, doar e animal social, nu?
Extinderea la om e mai mult o consecinta indirecta a vietii pe care o duce, pe cand la virus e viata in sine.
Rezultatele finale nu pot sa difere mult pentru ca, la baza, matematica e aceeasi pentru toti si toate.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: